אני רוצה לספר לכם היום על עוד מחקר מדהים שפורסם ממש לאחרונה שמראה איך דיאטה קטוגנית, שעשירה מאוד בשומן גורמת לאנשים לרדת במשקל ולשפר מצבים פסיכיאטריים קשים.
המחקר, מבית הספר לרפואה באונ׳ סטנפורד, נערך על אנשים עם סכיזופרניה או הפרעת דו קוטב, שיש להם גם סינדרום מטבולי.
כמו שאנחנו מגלים בשנים האחרונות, המוח רגיש במיוחד להפרעות מטבוליות, בעיקר מכיוון שזה איבר שרעב מאוד לאנרגיה, ותזונה שמשמינה אותנו, והורסת לנו את הלב, הכבד וכו׳, הורסת גם את תפקוד המוח והמצב הנפשי.
אנחנו רואים קשר ברור בין הפרעות מטבוליות והפרעות נפשיות, וזאת הסיבה שבמחקר החשוב הזה לקחו חולים שלוקים בשניהם, דבר נפוץ ביותר.
4הניסוי כלל 4 חודשים של דיאטה קטוגנית:
10% פחמימות
60-70% שומן
20-30% חלבון
80% מהמשתתפים עמדו יפה בדיאטה, ואני מזכיר לכם שמדובר על אנשים במצב נפשי רעוע ביותר, ועם מחלה מטבולית, אז בקיצור, הדיאטה אפשרית לחלוטין !
חשוב להזכיר גם שמדובר בחולים מאובחנים וותיקים, שמטופלים בתרופות הסטנדרטיות (שלא הופסקו בזמן הניסוי הקטוגני), אך מעולם לא נתנו להם את השיפור הרצוי.
כמובן שסיבה מרכזית שהחולים עמדו בדיאטה הזאת היא שהם הרגישו בתועלת באופן מובהק בחיי היומיום. המשקל ירד, רמת האנרגיה שלהם עלתה, השינה השתפרה, היו להם פחות קולות מטרידים בראש ופחות פראנויה ! עניין קריטי לחלוטין לחולי סכיזופרניה…
החוקרים השתמשו במדד בשם Clinical Global Impression-CGI, והתוצאות הן מהממות לחלוטין:
100% מהחולים שאכן דבקו בדיאטה השתפרו באופן משמעותי.
100% שדבקו בדיאטה כבר לא היו במצב של תסמונת מטבולית. הם הורידו 12% ממשקל הגוף, 25% מהטריגליצרידים בדם, את התנגודת לאינסולין ויותר משליש מהשומן התוך בטני. בעברית יומיומית קוראים לזה במילה המדהימה ״נרפאו״.
בארבעה חודשים בלבד.
תופעות הלוואי היו מינימליות: מעט עצירות, כאבי ראש ועייפות שנעלמו אחרי שלושת השבועות הראשונים.
מסקנות:
- תזונה שעושה רע לגוף, עושה רע למוח, ולהיפך
- התופעה יכולה להיות הפיכה גם במצבים פתולוגיים קשים
- גם חולים קשים יכולים לעמוד יפה בתקופה של דיאטה קטוגנית
חשוב להזכיר שוב ושוב שדיאטה קטוגנית, שמשנה את האנרגטיקה של המוח היא דבר עמוק ואני ממש ממליץ למי שרוצה לנסות את זה, בעיקר כדי לשפר מצבים נפשיים, לעשות את זה בליווי מקצועי (אני, כאמור, מדען ולא מטפל, ולכן לא מלווה או מייעץ אישית כלל).
קישורים:
הקורס החדש שלי ״איך להאט את ההזדקנות״ : מוקדש כולו להרגלי חיים יומיומיים שפונים לתהליכים המולקולריים העמוקים ביותר שקובעים את קצב ההזדקנות שלנו, והפוטנציאל שלנו להימנע ממחלות כרוניות.
הקורס האינטרנטי החדש שלי ״מהפכת חיידקי המעיים״ שמוסיף היבט חשוב להבנת התזונה וההשפעה שלנו על המוח והחיים.
המחקר החדש: קטו לטיפול בסכיזופרניה ובי-פולר מעורבים עם תסמונת מטבולית
המחלקה לפסיכיאטריה מטבולית בסטנפורד