היום אני רוצה לדבר על איך אוכל מתכת לנו את המוח, תוך חמישה ימים בלבד, ולמה התובנה הזאת היא אחד הדברים העצובים ביותר והמשמחים ביותר ששמעתי בזמן האחרון.
מחקר חדש בכתב העת החשוב Nature Metabolism, מראה לנו שחמישה ימים בלבד של אכילה עודפת של ג׳אנק פוד מערבי עתיר קלוריות, סוכר ושומן לא בריא גורמת לשינויים בתגובת המוח לאינסולין, והשינויים האלה נמשכים עוד הרבה אחרי שבני האדם שהשתתפו בניסוי חזרו לתזונה רגילה !
חמישה ימים בלבד.
חשוב מאוד להבין שהאינסולין הוא הורמון חשוב מאוד ומרכזי ביותר בהנהלה האנרגטית של התאים שלנו. התפקידים שלו חורגים הרבה מעבר ל״מפתח הקטן שעוזר להכניס את הגלוקוז (סוכר הדם), לתאים״. ההורמון הזה הוא סוג של מנהל על במטבוליזם שלנו.
מנהל על במשק אנרגיית החיים של הגוף.
במוח, שהוא מחשב על שדורש אספקת אנרגיה גבוהה במיוחד ויציבה במיוחד, שינויים בתגובת התאים לאינסולין יכולים לגרום לנו לרעב מוגבר, שיתרום להשמנת יתר וסכרת ופגיעה בזיכרון.
כאשר אנחנו צורכים יותר מדי סוכר, וזבלים מעובדים שונים ומשונים, שגוף האדם לא פגש עד ממש לאחרונה, כי הם לא היו קיימים, זה תורם לתנגודת לאינסולין, כלומר מצב בו האינסולין נמצא בסביבת התא, אבל היכולת של התא להגיב אליו הולכת ויורדת. תנגודת לאינסולין היא מנגנון מרכזי בסכרת, השמנת יתר, והחידוש העצוב מאוד והמשמח מאוד של השנים האחרונות, זה שהמזון הזה, ותנגודת האינסולין הזו הם גם מנגנון מפתח בבעיות הנפשיות הגדולות של העידן המודרני, כמו למשל דיכאון, חרדות…ומה לא…
המחקר הראה שאצל האנשים שצרכו את תוספת המזון המעובד, ושתגובת האינסולין במוח שלהם השתנתה, באיזורים מרכזיים למנגנוני התגמול ובחירות המזון, גם עלתה כמות השומן בכבד….חמישה ימים בלבד…
ברור מאוד למה זה עצוב, אבל למה זה משמח ?!
כי תנגודת לאינסולין זה דבר מאוד מאוד הפיך, אם זה לא הגיע לרמה קיצונית, וברוב המכריע של המקרים, זה לא.
להפסיק לאכול זבל מערבי מתוק, שומני וסופר-מעובד, ולעבור לתזונה בריאה וממש לא קיצונית, זה צעד משמעותי ביותר. לא מעט מחקרים מהשנים האחרונות הראו שרק זה כבר יכול להוציא אנשים ממצבים פסיכיאטריים כמו דיכאון קליני.
קישורים:
הקורס החדש ״לאכול את הראש״ על הקשר החשוב בין המזון שלנו, בריאות המוח, והמצב הנפשי !
הקורס ״איך להאט את ההזדקנות״ : מוקדש כולו להרגלי חיים יומיומיים שפונים לתהליכים המולקולריים העמוקים ביותר שקובעים את קצב ההזדקנות שלנו, והפוטנציאל שלנו להימנע ממחלות כרוניות.
להצטרפות לניוזלטר החינמי השבועי שלי, בו אני מעדכן אותכם למייל על החדשות המדעיות המועילות והמרתקות ביותר בעיני.